Syndicaal Nieuws

Blijf op de hoogte met ons nieuwsoverzicht

Het schooljaar 2023-2024 is een bijzonder schooljaar!

Het schooljaar 2023-2024 is een bijzonder schooljaar!

Het schooljaar 2023-2024 is een bijzonder schooljaar omdat in dit schooljaar ook de sociale erkiezingen 2024 zullen plaatsvinden. Voor de verschillende vormingsdiensten van het ABVV is dit de hoogconjunctuur van de syndicale opleidingen. Zo ook voor Vorming 360 die instaat voor de opleidingen van nieuwe militanten en ervaren delegees in de metaal- en transportsector.

Vier jaar geleden zijn de nieuwe kandidaten van de sociale verkiezingen 2020 voor ABVV-Metaal en BTB-ABVV gestart met hun syndicaal opleidingstraject bij Vorming 360. Een traject van vier jaar waarin zij stuk voor stuk gemotiveerde en mondige vakbondsmilitanten zijn geworden die de belangen van hun collega’s kunnen verdedigen.

Bij de nakende sociale verkiezingen, zoals binnenkort in mei 2024, starten wederom vele nieuwe militanten en verkozenen een vormingstraject. Ook zij mogen rekenen op Vorming 360 om van hen weerbare militanten te maken die gesterkt door kennis en inzichten hun vrouwtje of mannetje weten te staan in de praktijk van het vakbondswerk.

Syndicale vorming bij Vorming 360 staat voor kort en krachtig militanten vormen, door hun de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen zodat ze binnen de kortste keren op een doeltreffende manier hun syndicale opdracht ter harte kunnen nemen in de dagelijkse praktijk. Als zelfstandige basismilitant op de werkvloer, als proactieve mandaatdrager in de OR, CPBW of SA. Maar onze vorming is meer dan dat! Vorming volgen geeft je als militant ook en vooral de gelegenheid om (nieuwe) kameraden uit je eigen sector te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op die manier kun je leren van elkaar. 

Niet alleen nieuwe kandidaten, maar ook de meer ervaren delegees kunnen bij Vorming 360 terecht om gesterkt richting de Sociale Verkiezingen 2024 te gaan. Als vormingsdienst gaan we een rijk gevulde vorming geven die jouw wegwijs zal maken in alle aspecten van de sociale verkiezingen. Na het volgen van deze vorming ga je perfect weten:

  • wat jouw blinde vlekken zijn;
  • hoe je het ABVV kunt versterken met nieuwe kandidaten;
  • hoe de verkiezingskalender er uitziet;
  • wat de voornaamste syndicale actiepunten zijn in de procedure;
  • wat jouw rechten zijn in het kiesbureel;
  • hoe je actief kunt deelnemen aan de campagne;
  • hoe je de collega’s kunt overtuigen om ABVV te stemmen.

Kortom, een onmisbare vorming die je zeker en vast gaat helpen om een goede uitslag te behalen met de SV2024 op jouw bedrijf!

Wil je meer weten over …? Neem gerust contact op met je ABVV-Metaal- of BTB-ABVV-secretaris of raadpleeg het vormingsaanbod online.

Dus ja, schooljaar 2023-2024 is een bijzonder schooljaar voor elke nieuwe militant en ervaren delegee van ABVV-Metaal en BTB-ABVV. We zullen jullie met open armen en een gevuld vormingsaanbod ontvangen.

Tot binnenkort in een van onze vormingen.